Fortsätt till huvudinnehåll

Kvällsätande


På kvällarna har jag svårt att vara hälsosam. 

När jag kommer hem efter jobbet vill jag bara gärna i soffan och koppla av med något gott. Det blir ofta korv och brie.

Det är förstås lätt att äta för mycket. Hur ska  kan bryta denna ovana?

Den vanligaste anledningen till att det händer är att man helt enkelt äter lite för lite under dagen.

Man är lite för "duktig" och håller igen lite för mycket. Resultatet blir att suget kommer ikapp när man slappnar av på kvällen.

Det första rådet man får är faktiskt inte något substitut till att äta på kvällen utan tvärtom att äta lite mer på dagen. Genom att äta mer under dagen ska alltså kvällssuget att försvinna.

Det är så lätt att komma in i vanan att äta på kvällarna och att på automatik äta utan att egentligen känna sig hungrig.

Åtminstone är det så för mig. Men för nu måste jag bestämma mig och testa om det går att sluta. Här, liksom i resten av min livsstilsförändring sen innan sommaren, försöker jag tänka på vad som skulle funka bäst för mig.

Att bestämma mig för att jag aldrig får äta på kvällarna känns inte som en hållbar strategi. Därför ska jag försälja tänka att jag får äta på kvällarna om jag verkligen är hungrig. 

Det låter simpelt och det ÄR simpelt. Det handlar för mig om att jag måste bestämma mig och att lyssna på min kropp och skutta äta för vanans skull.

Resultatet kan bli intressant. De sista kilona får jag kämpa lite för tror jag.

Träningen har i alla fall börjat funka. Hade dåligt med tid idag på grund av en massa möte sömn stal all tid men jag fick till 45 minuter kettlebell på Färjestad i alla fall.

Imorgon blir det rygg, mage och axlar.

//Håkan 

#Vardag #MatOchDryck #TräningMedLCHF

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Smaksatt mineralvatten

Grundtanken med mineralvatten är att det ska komma från en källa eller brunn som anses ha en särskilt välgörande och välsmakande mineralsammansättning. Men frågorna som dyker upp i mitt huvud är: 1. Hur mycket av det flaskvatten vi släpar hem är vanligt kranvatten tappat på flaska? 2. Är smaksatt mineralvatten verkligen nyttigt och är det i så fall nyttigare än vanligt kranvatten? Det är inte lätt att vara konsument och försöka få svar på hur mycket socker som finns i mat och dryck. Märkningen är vilseledande, särskilt om innehållet av naturligt socker och sötningsmedel. Producenter av mineralvatten berättar gärna hur deras vatten är välbalanserade och mineralrika. För att ta reda på hur det stämmer kretsade jag ert tag och hittade en undersökning som det franska laboratoriet Eurofins fick 2011 av Testfakta. Uppdraget vat att jämföra åtta olika fabrikat av mineral- och bordsvatten samt ett prov med vanligt kranvatten. Irene Mattisson, nutritionist på Livsmedelsverket, fick sedan

Semestertider, diet och träning, Går det?

Äntligen på väg. Vi for västerut för en gångs skull, vi brukar ju dra österut, mot Öland. Men vi har alltid haft planen att åka till västkusten och låta barnen fiska krabbor, solen har alltid varit på andra sidan bara. I år är solen överallt, Sverige har blivit rena badparadiset. 25 grader och sol överallt, värsta "mallis". AC,n har beslutat sig fungera idag, det passar oss fint då vi campar i ett gryt och värmen är tuff mot oss. Sommaren är svår för många, det blir avbrott i vardagen och ofat kommer träningen och dieten på skam. Det är viktigt att inte släppa efter, inte helt i allafall. Risken är att det inte går att komma igång igen efter semestern, eller att det blir onödigt jobbigt. Jag förstår att man måste få jordgubbar och en glass ibland, men att släppa helt och rocka loss varje dag gör snart att du är tillbaka på utgångspunkten med lite sämmre självkänsla och stukat självförtroende. Även jag har haft lite träningsuppehåll, två veckor, men idag körde jag igen

Get your shit together

Att bajsa är något som alla gör, men kanske något som få faktiskt pratar om. Vår avföring kan se ut på lite olika sätt men fortfarande vara normal. Det optimala är om magen sköter sig som en klocka och att man går på toalettenen gång per dag är det optimala (men det kan också vara fullt normalt att till exempel gå på toaletten var tredje dag också, eller flera gånger varje dag).   Svart, gul, grön, ljus, lös, hård och pennformad, vår avföring kan anta alla möjliga färger och former och det är inget vi gärna pratar om. Men faktum är att vårt bajs kan var en bra indikation på hur det står till med vår hälsa. Det behöver inte vara en läskig och obekväm övning att förstå vad din avföring säger om din kropp och du behöver inte dissekera det under ett mikroskop. Det är därför viktigt att ta en titt ned i toaletten för att kolla status på både avföring och urin.   Det man ska vara uppmärksam kring är hur ens avföring brukar se ut och om den ändrar sig i färg, form eller konsistens